FILM

SE FILM HVOR JEG FORTÆLLER OM NYESTE BRODERIPROJEKT

Nu er jeg i gang med at brodere med alle de tusinder af tråde af silke, bomuld og papir, jeg har indfarvet og fået tilovers gennem en lang karriere og omhyggeligt gemt. Lige nu er jeg i gang med at brodere en to kvadratmeter stor ‘anatomisk engel’ efter. inspiration fra den svenske billedvæver Annika Ekdahl http://www.annikaekdahl.se/
Det er en lille spontan uformel film, min datter lavede en aften i juni 2018.
www.dorthestudsgarth.dk

 

 

 

SE FILM OM NÆSEHORNSTRILOGIEN 2010-1015

Albrecht Dürers næsehorn (2010)
– inspireret af og bearbejdet efter billedkunstneren Albrecht Dürers præcis 500 år gamle (her i 2015) træsnit af et næsehorn og hans samtidige videnskabsmanden Tycho Brahes stjerneforskning. Forud ligger bl.a. studier af Statens Museum for Kunsts samling af Dürer-værker og Det Kongelige Biblioteks kortsamling.

Rejserne til Europa (2012)
– En fortolkning af de første næsehorns rejser til og gennem Europa fra Indien.

Mod havet (2015)
– En fabulering over mor og barn på vej gennem junglen, hvor de kommer til havet.

Det første næsehorn, der kom til Europa fra Indien, var en gave til Paven. Desværre druknede det kort før ankomsten til Rom. Dyrets skind blev bevaret og det blev rekonstrueret. Ud fra dette lavede Dürer sit verdensberømte træsnit, som fx i dag findes i alle tyske børns historiebøger.

Næsehornets art er et såkaldt skjoldnæsehorn.

Foto: Carsten Marcher og Steen Møller Rasmussen
Tilrettelæggelse: Dorthe Studsgarth Presenter.dk og Carsten Marcher Calicom
Klip: Carsten Marcher Calicom

I vinteren 2015/2016 har jeg broderet 14 af den russiske kunstner og kunstteoretiker Kazimir Malevichs værker. Trådene er diverse indfarvninger af garner af silke, bomuld og papir, som er blevet tilovers fra mine vævninger gennem årene. Værkerne måler cirka 25 x 30 centimeter.

Rhinomages

One Response

  1. Helle Vesterby
    Helle Vesterby at |

    En flot, gennemarbejdet film om næsehornet rejse, en gobelin lavet af en teknisk og kreativ kunstner og væver. Fortællende og iderig tillige og maner til inspiration og er forbilledlig om historiens og Dürers betydning for valg af motiv.

    Spændende farvevalg og dejligt levende fortalt af kunstneren selv med vægt på valg af ord, som kan beskrive ideen bagved!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.