PODCAST

Randi Studsgarth fortæller om sin tid som elev  på Tegneskolen for Kvinder i 1955 i anledning af, at bygningen på H.C. Andersens Boulevard i april 2018 omdannes til krisecenter under Dansk Kvindesamfund, som i sin tid etablerede skolen.

Efter et år på tegneskolen fortsatte Randi Studsgarth på Kunsthåndværkerskolen (senere Danmarks Designskole) og blev tekstilkunstner.

Fra Wikipedia om skolen:

Tegneskolen for Kvinder blev oprettet 1876. Tegneskolen havde adresse på H.C. Andersens Boulevard (opr. Vestre Boulevard) fra 1881 til 1967. Skolen blev tegnet af arkitekten Vilhelm Klein og opført 1880-81. Den var et initiativer, der skulle skaffe kvinder bedre uddannelsesmuligheder. Tegneskolen lærte kvinder kunsthåndværk og grafiske fag. Da kvinder i slutningen af 1800-tallet ikke kunne søge ind på tekniske skoler, kunne de her få en uddannelse. Dansk Kvindesamfund arbejdede for at få kvinder optaget på Kunstakademiet, og da det lykkedes i 1888, blev tegneskolen anerkendt som forskole til Kunstakademiets Kunstskole for Kvinder. Skolen blev i 1967 lagt sammen med Kunsthåndværkerskolen som Skolen for Brugskunst, senere Danmarks Designskole. Bygningen er i dag fredet.